preskoči na sadržaj

Osnovna škola Jure Filipovića Barban

Login
JELOVNIK

GPP

KURIKULUM

NAŠA ŠKOLA - EKO ŠKOLA

Brojač posjeta
Ispis statistike od 31. 1. 2010.

Ukupno: 256736
Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Arhiva dokumenata
NASTAVA NA DALJINU

BROŠURA

ŠKOLSKI LIST

SLIKOVNICA

KUHARICA

Baloti u spomen

 

Prezentacijom projekta „Baloti u spomen" obilježena je 50. godišnjica smrti poznatog istarskog književnika i ekonomista  Mije Mirkovića-Mate Balote u OŠ Jure Filipovića u Barbanu. Nositelji projekta bili su učenici 8. razreda koji su svojim trudom i marljivošću prikazali cjelokupni životni put Mije Mirkovića, njegovo stvaralaštvo, povijesne prilike i ostavštinu.
Prije no što su pristupili izradi prezentacije, učenici su sustavno radili na projektu. U sklopu nastave hrvatskog jezika pročitali su Mirkovićev roman Tijesna zemlja, a kroz satove povijesti upoznali se s teškim životnim problemima toga vremena. Na satovima geografije izrađena je karta Europe na kojoj su prikazana sva mjesta u kojima je Balota studirao, radio i boravio. Članovi literarno-recitatorske grupe naučili su recitirati stihove najpoznatijih pjesama iz zbirke „Dragi kamen". Posjetili su i Balotin rodni Rakalj te Spomen-sobu u Sveučilišnoj knjižnici u Puli. Vrijedni učenici iz likovne grupe naslikali su Balotinu rodnu kuću, obiteljsko ognjište i Crkvu Svete Agnije podno Raklja. Školska knjižničarka pripremila je izložbu pjesama iz zbirke Dragi kamen, najzanimljivije fotografije iz Mirkovićevog života, crtice i anegdote iz biografije.
Zahvaljujući suradnji i razumijevanju predmetnih učitelja i ravnateljice uspješno je realiziran ovaj projekt. Učenici su povezivali sadržaje mnogih nastavnih predmeta, uočili važnost timskog rada i korištenja različitih izvora znanja kao i suvremenih nastavnih pomagala. Ovakav primjer projektne nastave moguće je realizirati za mnogobrojne sadržaje. Potrebna je tek mala doza ideje, zainteresirana skupina učenika i učitelja i mnogo truda i zalaganja.
 

 

 
preskoči na navigaciju